Οδηγός Αγοράς

Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά πριν την αγορά
Το Jazler VideoStar δεν λειτουργεί με κωδικό ενεργοποίησης. Θα πρέπει να παραλάβετε το πακέτο του Jazler ώστε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του προγράμματος. Το πακέτο περιλαμβάνει το CD εγκατάστασης και το USB HASP κλειδί που αντιπροσωπεύει την άδεια του προγράμαμτος.

 

Αποστολή & Παράδοση

Η αποστολή του πακέτου χρειάζεται 2-3 εργάσιμες ημέρες και στέλνεται με υπηρεσίες ταχυμεταφορών. Η παράδοση διαφέρει από νομό σε νομό και μπορεί να χρειαστεί μέχρι 5 εργάσιμες μέρες.

 

Αγορά

Απ' τη στιγμή που θα λάβετε το πακέτο λογισμικού με το κλειδί HASP, θα μπορείτε να λειτουργείτε το Jazler VideoStar αμέσως μόλις το εγκαταστήσετε στον υποογιστή σας. Δε χρειάζεται να γίνει κάποια άλλη ενέργεια για να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα.

 

Άδεια

Μπορείτε να λειτουργείτε την εφαρμογή studio του Jazler VideoStar σε ένα μηχάνημα. Η εφαρμογή εργασίας(workstation) του Jazler μπορεί να εγκατασταθεί σε απεριόριστους υπολογιστές. Κάθε άδεια του Jazler περιλαμβάνει ΕΝΑ κλειδί HASP. Δε μπορείτε να αγοράσετε δεύτερο κλειδί για υπάρχουσα άδεια. Πρέπει να αγοράσετε επιπλέον άδεια που περιλαμβάνει ένα κλειδί HASP πάλι.

 

Συνδρομή

Με την αγορά του προγράμματος θα αποκτήσετε συνδομή 1 χρόνου. Κατά τη διάρκεια της συνδρομής έχετε το διακαίωμα να κατεβάζετε νέες εκδόσεις και να λαμβάνετε τεχνική υποστήριξη. Μετά το πέρας της συνδρομής, θα έχετε πρόσβαση μόνο στις εκδόσεις που ήταν διαθέσιμες κατά τη διάρκεια της συνδομής σας.
Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΟΜΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ € 100

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΟ USB HASP ΚΛΕΙΔΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ

Θα θέλαμε να σας συμβουλέψουμε, από την μέχρι τώρα εμπειρία μας, ΑΝ ΧΑΣΕΤΕ το USB HASP κλειδί σας ή αν ΚΛΑΠΕΙ, χάνετε την άδεια τους προγράμματος. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ για ΧΑΜΕΝΟ ή ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΚΛΕΙΔΙ HASP. Αντικατάσταση μπορεί να γίνει μόνο αν χαλάσει το κλειδί HASP. Τα χαλασμένα κλειδιά HASP αποστέλλονται στη Jazler Software για επιθεώρηση και αντικατάσταση με μια μικρή χρέωση.

 

Πληροφορίες Υποστήριξης

Τεχνική υποστήριξη παρέχεται μόνο για την τρέχουσα έκδοση και μόνο για πελάτες. Αν η έκδοσή σας είναι παλαιότερη από αυτή που τώρα έχουμε δημοσιοποιήσει, σας συμβουλεύουμε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση και να την εγκαταστήσετε γιατί μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας.

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο support@jazler.com ή να μας τηλεφωνήσετε απευθείας στο +30 22510 37811 ώρες γραφείου.

 

Περιορισμένη Εγγύηση

Οι προγραμματιστές της Jazler Software δουλεύουν καθημερινά για να επιδιορθώσουν όλα τα προβλήματα και να σας παρέχουν υποστήριξη και αναβαθμίσεις λογισμικού όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να ξεπεραστούν προβλήματα από πιθανά bugs. Σας επισημαίνουμε ότι πολλά προβλήματα μπορούν να προκληθούν από το λειτουργικό σας σύστημα, άλλα προγράμματα ή ελαττωματικό υλικό. Προτείνουμε πάντα, τη συχνή ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος και των drivers της κάρτας ήχου. Η JAZLER SOFTWARE ΔΕ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΖΗΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΑΣ Ή ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΤΗΣ.

 

Ολοκλήρωση παραγγελίας

Αν συμφωνείτε με τα παραπάνω, τότε επικοινωνήστε με το τμήμα πωλήσεων τηλεφωνικά (ώρες γραφείου) στο +30 22510 37811, +30 22510 37812 ή αλλιώς στείλτε μας e-mail στο sales@jazler.com σχετικά με πληροφορίες αγοράς και έρευνας.

 

Ευχαριστούμε που επιλέξατε το Jazler.

Επικοινωνήστε με το τμήμα πωλήσεων τηλεφωνικά (ώρες γραφείου) στο +30 22510 37811, +30 22510 37812 ή αλλιώς στείλτε μας e-mail στο sales@jazler.com σχετικά με πληροφορίες αγοράς και έρευνας.